BURSA / İNEGÖL - Edebey Ortaokulu

2024 KARNE HAFTASINDA HEP BERABER EĞLENDİK

EDEBEY ORTAOKULUNUN TARİHÇESİ

1926 yılında Muallim Hasan Efendi tarafından Halk Okuma Evi olarak açılır.İki yıl devam eden bu öğretim,1928 yılında Muallim İbrahim Bey tarafından üç sınıflı ilkokula dönüştürülür.Üçüncü sınıftan sonra okumak isteyenler Yenice köyündeki beş sınıflı okula devam ederek oradan ilkokul diploması alırlar.

1932 yılında şu an eski okul binasının bulunduğu yerde beşinci sınıf diploması veren kerpiçten yapılan bir okul açılır.1932-1963 yılları arasında 30 yıl boyunca eğitim-öğretim burada yapılır.1963 yılında  kerpiç binanın yerine şu an eski okul binasının bulunduğu yerde üç derslikli betorname bina yapılır.1966 yılında yapılan ilave bina ile okul beş derslikli hale getirilir.17.08.1997 tarihinde çıkan bir yasa ile İlköğretim statüsü kazanır. Ancak sınıf yetersizliği nedeniyle 6,7 ve 8.sınıflar Cerrah Kasabası İlköğretim Okuluna devam etmek mecburiyetinde kalırlar.

Edebey Köyü İlkokuluna 1962 yılında ilk atanan ilk müdür ise Sorgun doğumlu Yusuf ASLAN'dır.

1926-1939 yılları arasında 46 kişiye , 1939-1997 yılları arasında 824 kişi ilkokulu bitirerek diploma alır.

2011-2012 eğitim öğretim yılına kadar sadece ilk beş sınıfa hizmet veren Edebey İlköğretim Okulu bu eğitim öğretim yılında yeni okul binasının yapılmasıyla beraber 8 sınıfa hizmet eden bir okul haline gelmiştir. 2012 Şubat ayından itibaren yeni bina da hizmete devam edilmektedir.2012-2013 eğitim öğretim yılında 12 yıllık zorunlu eğitim uygulaması nedeniyle okulumuzda ilkokul ve ortaokul öğrencilerine bir arada olarak eğitim verilmesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kararlaştırılmıştır.Bu eğitim öğretim yılından itibaren Kıran ve Kayapınar köylerinden öğrenciler taşıma kapsamında okulumuza taşınmakta ve eğitimlerini sürdürmektedirler.

OKULUMUZA AİT BİLGİLER

Okulumuz yeni bina ve eski okul alanıyla birlikte yaklaşık 6700 m2   lik bir alana sahiptir. Okulumuz 2011-2012 eğitim öğretim yılına kadar sadece birinci kademe öğrencilerine hizmet verirken bu öğretim yılından itibaren ikinci kademe öğrencilerine de hizmet vermeye başlamıştır. 2011-2012 eğitim öğretim yılı ikinci dönemine kadar eski okul binasında faaliyet gösteren okulumuz  2011-2012 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren yapımı tamamlanan yeni binasında hizmetlerine devam etmektedir.

Okulumuz iki kattan oluşmaktadır. Okulumuz Edebey İlkokuluna ait 4 sınıfta ortaokul olarak hizmet vermektedir.

Okulumuz normal eğitim vermektedir.